Propoñémosvos unha receita de outono feita con cabaza e coa colaboración de Mónica Casanova (nai de Carmen Yáñez de 6º B)
Ingredientes:
-300gr. de fariña
-1 cucharadiña de levadura
-1 cucharadiña de bicarbonato
-1 cucharadiña de canela moída
-1/2 cucharadiña de sal
-113gr. de manteiga a temperatura ambiente
-265gr. de azucre
-2 ovos
-250 gr. de puré de cabaza
Elaboración:
-Bater a manteiga e o azucre. Engadir os ovos de un en un e o resto noutro bol. Despois unimos as mezclas. Prequentamos o forno a 175º. Logo, poñemos pequenos montóns da masa do tamaño dunha noz, máis ou menos, separados entre dous ou tres centímetros nunha bandexa con papel de forno. Cociñar no forno 10 minutos.
Ingredientes para o recheo:
-100gr de queixo de untar
-60 gr de manteiga
-75 gr de azucre
Elaboración:
-Batemos todos os ingredientes ata facer unha crema. Cando os pasteliños estén listos, collemos dous e entre eles botamos a crema, coma se fose un sandwich.